Op 10 juni organiseert de Kenniswerkplaats E-health Implementatie een webinar. De afgelopen jaren is er een netwerk ontstaan van deelnemers vanuit de wetenschap, zorg, overheid, onderwijs en het bedrijfsleven. Dit netwerk komt ook samen op werkplaatsimplementatie.com. Het webinar van 10 juni februari heeft als thema: Software als medisch hulpmiddel.

De zorg krijgt steeds meer te maken met ICT-gerelateerde onderwerpen. Papieren medische dossiers maken plaats voor EPD’s, medische apps en e-health toepassingen schieten als paddenstoelen uit de grond en partijen werken steeds meer (elektronisch) met elkaar samen. Maar werken al die nieuwe diensten wel conform wet- en regelgeving, of is die ene populaire zorgvernieuwing van vandaag de publiciteitsramp van morgen?

Tijdens dit webinar gaat Iris de Groot, Senior juridisch adviseur & manager bij ICTRecht in Groningen, onder meer in op een nieuwe verordening in de zorgsector. Verder komen de online behandelingsovereenkomst, de persoonlijke gezondheidsomgeving en de wetgeving met betrekking tot medische hulpmiddelen aan de orde.

Dit webinar biedt een introductie over welke regels er gelden met betrekking tot software als medisch hulpmiddel en op welke wijze deze toegepast dienen te worden in de (zorg)praktijk.

Meer informatie en aanmelden
Kijk op de website van Zorg Innovatie Forum voor meer informatie.

Datum
do 10 juni 2021

Tijd
16:00

Locatie
Online

Meer informatie
https://www.zorginnovatieforum.nl/agenda-item?id=15