19 december 2021 nederland in lockdown

GroBusiness wil als centraal contactpunt voor ondernemers een adviserende, ondersteunende rol spelen in de uitdagingen die nu wederom op het pad van ondernemers in Groningen komen. Op deze pagina vind je een overzicht van regelingen, ondersteunings- en adviesmogelijkheden.

Oproep provincie Groningen, gedeputeerde IJzebrand Rijzebol

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol roept ondernemers in Groningen op vooral gebruik te maken van ons eerstelijns ondernemersloket:

“Deze nieuwe lockdown is voor veel ondernemers zeer problematisch. Ik besef dat het vaak rampzalig is. Een aantal ondernemers komt in aanmerking voor enige compensatie, maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Ik roep met name die laatste groep op om zich ook te melden bij het ondernemersloket GroBusiness. Ik wil graag een beeld krijgen van de ondernemers die in de knel zitten, zodat wij bij het Rijk gericht aandacht kunnen vragen voor hun problemen.”

Maatregelen

Vanwege de snelle opkomst van de Omikron-variant van het COVID-19 virus heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat. Hieronder vind je de maatregelen tijdens deze lockdown op een rij [bron]:

  • Het onderwijs en de buitenschoolse opvang zijn fysiek gesloten tot en met in ieder geval 9 januari. Er zijn enkele uitzonderingen. Op 3 januari besluit het kabinet over het onderwijs vanaf 10 januari.
  • Alle horeca is gesloten. Bestellen en afhalen is mogelijk.
  • Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten. Bestellen, afhalen en retourneren is mogelijk.
  • Essentiële winkels, zoals supermarkten en drogisterijen, zijn open tot 20.00 uur. Hier geldt een mondkapjesplicht en een maximum van 1 bezoeker per 5m2 meter.
  • Uitgezonderde dienstverlening zoals tankstations, apotheken, bibliotheken, rijscholen, de notaris of advocaat zijn open.
  • Alle niet-medische contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, zijn dicht.
  • Bioscopen, musea, theaters en concertzalen zijn gesloten.
  • Alle binnensportlocaties zijn dicht (zwemlessen uitgezonderd). Buitensportlocaties blijven geopend voor alle leeftijden tussen 05.00 en 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club.
  • Er geldt een evenementenverbod. Uitvaarten met maximaal 100 gasten, weekmarkten en professionele sportwedstrijden zonder publiek, zijn uitgezonderd. Kerstmarkten zijn niet toegestaan.

Advies op maat

De nieuwe lockdown en bijbehorende maatregelen roepen onrust en nieuwe vragen op bij ondernemers. Wat zijn de mogelijkheden en hoe vind je die juiste route naar (financiële hulp)? Bij GroBusiness vinden en verbinden wij, ook in deze uitdagende tijd. We kunnen op korte termijn een kosteloze en vrijblijvende afspraak plannen voor jouw organisatie. Neem contact op via info@grobusiness.nl of 085-4010231.

CORONAREGELINGEN VOOR ONDERNEMERS IN GRONINGEN

Mis je een regeling of een nuttige website? Laat het ons weten! 
 
Dit overzicht is gemaakt voor ondernemers in Groningen. De regelingen kunnen aan verandering onderhevig zijn. Ondanks dat deze pagina zorgvuldig is samengesteld met informatie van officiële bronnen kunnen er geen rechten aan ontleend worden.

VRAAG DE SPECIALISTEN

Heb je andere vragen over de impact van corona op jouw bedrijf? Leg jouw vraag voor aan een van onze specialisten via 085-4010231 of info@grobusiness.nl. Zij geven vrijblijvend advies over wat in deze situatie de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Kees Tuin
Kees Tuin

Programmamanager / Specialist Financiering

Marleen Lenting
Marleen Lenting

Specialist MKB

Frans Arkema
Frans Arkema

Specialist MKB

Maarten Soppe
Maarten Soppe

Specialist MKB

Christa Assink
Christa Assink

Intern accountmanager

Kelly Brunninkhuis
Kelly Brunninkhuis

Communicatiemanager