‘We mogen weer’

Na een spannende periode mag Nederland en daarmee Groningen weer open. Waar sta je nu als ondernemer en waar wil je naar toe? Vraag een kosteloos adviesgesprek bij ons aan om samen deze vraag te onderzoeken.

Hieronder lees je meer over de laatste lockdown.

19 december 2021 nederland in lockdown

GroBusiness wil als centraal contactpunt voor ondernemers een adviserende, ondersteunende rol spelen in de uitdagingen die nu wederom op het pad van ondernemers in Groningen komen. Op deze pagina vind je een overzicht van regelingen, ondersteunings- en adviesmogelijkheden.

Oproep provincie Groningen, gedeputeerde IJzebrand Rijzebol

Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol roept ondernemers in Groningen op vooral gebruik te maken van ons eerstelijns ondernemersloket:

“Deze nieuwe lockdown is voor veel ondernemers zeer problematisch. Ik besef dat het vaak rampzalig is. Een aantal ondernemers komt in aanmerking voor enige compensatie, maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Ik roep met name die laatste groep op om zich ook te melden bij het ondernemersloket GroBusiness. Ik wil graag een beeld krijgen van de ondernemers die in de knel zitten, zodat wij bij het Rijk gericht aandacht kunnen vragen voor hun problemen.”

Maatregelen

Vanwege de snelle opkomst van de Omikron-variant van het COVID-19 virus heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat. Hieronder vind je de maatregelen tijdens deze lockdown op een rij [bron]:

  • Het onderwijs en de buitenschoolse opvang zijn fysiek gesloten tot en met in ieder geval 9 januari. Er zijn enkele uitzonderingen. Op 3 januari besluit het kabinet over het onderwijs vanaf 10 januari.
  • Alle horeca is gesloten. Bestellen en afhalen is mogelijk.
  • Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten. Bestellen, afhalen en retourneren is mogelijk.
  • Essentiële winkels, zoals supermarkten en drogisterijen, zijn open tot 20.00 uur. Hier geldt een mondkapjesplicht en een maximum van 1 bezoeker per 5m2 meter.
  • Uitgezonderde dienstverlening zoals tankstations, apotheken, bibliotheken, rijscholen, de notaris of advocaat zijn open.
  • Alle niet-medische contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, zijn dicht.
  • Bioscopen, musea, theaters en concertzalen zijn gesloten.
  • Alle binnensportlocaties zijn dicht (zwemlessen uitgezonderd). Buitensportlocaties blijven geopend voor alle leeftijden tussen 05.00 en 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club.
  • Er geldt een evenementenverbod. Uitvaarten met maximaal 100 gasten, weekmarkten en professionele sportwedstrijden zonder publiek, zijn uitgezonderd. Kerstmarkten zijn niet toegestaan.

Advies op maat

De nieuwe lockdown en bijbehorende maatregelen roepen onrust en nieuwe vragen op bij ondernemers. Wat zijn de mogelijkheden en hoe vind je die juiste route naar (financiële hulp)? Bij GroBusiness vinden en verbinden wij, ook in deze uitdagende tijd. We kunnen op korte termijn een kosteloze en vrijblijvende afspraak plannen voor jouw organisatie. Neem contact op via info@grobusiness.nl of 085-4010231.

CORONAREGELINGEN VOOR ONDERNEMERS IN GRONINGEN

Mis je een regeling of een nuttige website? Laat het ons weten! 
 
Dit overzicht is gemaakt voor ondernemers in Groningen. De regelingen kunnen aan verandering onderhevig zijn. Ondanks dat deze pagina zorgvuldig is samengesteld met informatie van officiële bronnen kunnen er geen rechten aan ontleend worden.

VRAAG DE SPECIALISTEN

Heb je andere vragen over de impact van corona op jouw bedrijf? Leg jouw vraag voor aan een van onze specialisten via 085-4010231 of info@grobusiness.nl. Zij geven vrijblijvend advies over wat in deze situatie de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

John Sportel
John Sportel

mkb verkenner | themaspecialist digitalisering & ICT

John is ondernemer en voormalig eigenaar van een succesvol software bedrijf. Hij is autodidact en dankzij hard werken, een groot netwerk, een gunfactor en een flinke dosis energie heeft hij al verschillende (zakelijke) dromen waargemaakt. John is een sparringspartner die goudeerlijk is en met een nuchtere kijk op zaken je een frisse blik geeft op je onderneming.

Irene van Wijhe
Irene van Wijhe

mkb verkenner | themaspecialist duurzaamheid

Eric Datema
Eric Datema

mkb verkenner | themaspecialist arbeidsmarkt & HR

Kees Tuin
Kees Tuin

programmamanager | themaspecialist financiering

Programmamanager Kees is elke dag in verbinding met het team, Economic Board Groningen, overheden en ondernemers om GroBusiness als hét waardevolle, laagdrempelige ondernemersloket te bestendigen. Met een achtergrond in de financiële wereld en jaren bedrijfskundige opleiding en ervaring kan hij op dat onderwerp de diepte in met ondernemers.

Daan Ellens
Daan Ellens

mkb verkenner | themaspecialist bedrijfsvoering en financiering

Gert-Jan van Oosten
Gert-Jan van Oosten

mkb verkenner | themaspecialist subsidies | coördinator bevingsgebied

Gert-Jan kent de provincie goed. Niet alleen als inwoner, maar ook vanuit het werkveld. Bij gemeente Assen en Groningen was hij jarenlang in touw om vragen van ondernemers te beantwoorden. Hij weet de wegen binnen overheids- en onderwijsinstanties te bewandelen en kan als geen ander ondernemers hierbij helpen. Gert-Jan heeft zijn focus helder en gaat daarin weinig uit de weg.

Frans Arkema
Frans Arkema

mkb verkenner | themaspecialist marketing & sales

Brede bedrijfskundige ervaring in combinatie met een ambitieuze inborst: Frans is een drijvende kracht binnen GroBusiness. Met 40+ jaren ervaring in verschillende rollen, kan hij ondernemers breed adviseren, maar zijn specialisatie ligt bij de sales en marketing strategie: hoe krijg je als ondernemer je producten en/of diensten bij de juiste markt?

Maarten Soppe
Maarten Soppe

mkb verkenner | themaspecialist digitalisering & ICT

Als gesprekspartner zit Maarten ervaren aan tafel, ruim 20 jaar runde hij zijn eigen mkb bedrijf. Maarten: ‘Deze kennis en ervaring zet ik graag in om andere ondernemers te ondersteunen. Ik heb ervaring met bedrijfsvoering, management-vraagstukken, groeistrategieën en duurzaamheid.’

Wessel de Vries
Wessel de Vries

mkb verkenner | themaspecialist internationaal ondernemen

Wessel doet een oproep aan ondernemers in Groningen met internationale aspiraties: ‘Er zijn veel bedrijven die fantastische dingen doen: ik draag graag bij aan de internationale ambities van deze bedrijven en hiermee indirect ook aan de groei van de Groninger economie.’

Marlies Molenkamp
Marlies Molenkamp

communicatiemanager

Theresa Berg
Theresa Berg

officemanager