Belemmerd door aardbevingsproblematiek

Ondernemers willen vooruit, dat is in het aardbevingsgebied niet anders dan in andere delen van onze provincie. Anders dan bij andere ondernemers brengt de problematiek als gevolg van gaswinning veel zorgen en stress met zich mee. Wij zijn er voor ondernemers in de hele provincie en dus ook, of juist ook, voor het mkb in de gemeentes Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen en Oldambt.

Uw onderneming in schade of versterking?

GroBusiness is het eerste aanspreekpunt voor het mkb binnen de provincie Groningen. Bij ons kan je terecht voor ondernemersvraagstukken. Wij handelen niet jouw schade of versterking af, maar hebben mkb-adviseurs die je graag helpen om in contact te komen met de juiste organisaties.

Voor alle schade als gevolg van de gaswinning kan je terecht bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen.
De Nationaal Coördinator Groningen gaat over de versterkingsopgave in het aardbevingsgebied.
Voor (gratis) ondersteuning tijdens het schade- en versterkingstraject kan je terecht bij Stut-en-Steun.

GroBusiness helpt je vooruit

We helpen je met ondernemersvraagstukken om je ambitie te realiseren en zelfs om je ambitie vorm te geven. Denk aan vraagstukken op het gebied van innovatie, digitalisering, duurzaamheid, marketing, bedrijfsvoering en financiering. Onze mkb-adviseurs helpen je met onafhankelijk en vertrouwelijk advies. Zij denken met je mee, informeren over mogelijkheden en brengen je in contact met organisaties en mede-ondernemers in onze regio. Onze dienstverlening is kosteloos.

Neem contact op met onze mkb-adviseurs

Ons team aan mkb-adviseurs zijn ervaren in de problematiek die voor de ondernemers in het aardbevingsgebied spelen. Zij helpen je graag vooruit.

John Sportel
John Sportel

Business verkenner | Themaspecialist Digitalisering & ICT

John is ondernemer en voormalig eigenaar van een succesvol software bedrijf. Hij is autodidact en dankzij hard werken, een groot netwerk, een gunfactor en een flinke dosis energie heeft hij al verschillende (zakelijke) dromen waargemaakt. John is een sparringspartner die goudeerlijk is en met een nuchtere kijk op zaken je een frisse blik geeft op je onderneming.

Irene van Wijhe
Irene van Wijhe

Business verkenner | Themaspecialist Duurzaamheid

Eric Datema
Eric Datema

Business verkenner | Themaspecialist Arbeidsmarkt & HR

Kees Tuin
Kees Tuin

Programmamanager | Themaspecialist Financiering

Programmamanager Kees is elke dag in verbinding met het team, Economic Board Groningen, overheden en ondernemers om GroBusiness als hét waardevolle, laagdrempelige ondernemersloket te bestendigen. Met een achtergrond in de financiële wereld en jaren bedrijfskundige opleiding en ervaring kan hij op dat onderwerp de diepte in met ondernemers.

Daan Ellens
Daan Ellens

Business verkenner | Themaspecialist Bedrijfsvoering en Financiering

Gert-Jan van Oosten
Gert-Jan van Oosten

Business verkenner | Themaspecialist Subsidies

Gert-Jan kent de provincie goed. Niet alleen als inwoner, maar ook vanuit het werkveld. Bij gemeente Assen en Groningen was hij jarenlang in touw om vragen van ondernemers te beantwoorden. Hij weet de wegen binnen overheids- en onderwijsinstanties te bewandelen en kan als geen ander ondernemers hierbij helpen. Gert-Jan heeft zijn focus helder en gaat daarin weinig uit de weg.

Frans Arkema
Frans Arkema

Business verkenner | Themaspecialist Marketing & Sales

Brede bedrijfskundige ervaring in combinatie met een ambitieuze inborst: Frans is een drijvende kracht binnen GroBusiness. Met 40+ jaren ervaring in verschillende rollen, kan hij ondernemers breed adviseren, maar zijn specialisatie ligt bij de sales en marketing strategie: hoe krijg je als ondernemer je producten en/of diensten bij de juiste markt?

Maarten Soppe
Maarten Soppe

Business verkenner | Themaspecialist Digitalisering & ICT

Als gesprekspartner zit Maarten ervaren aan tafel, ruim 20 jaar runde hij zijn eigen mkb bedrijf. Maarten: ‘Deze kennis en ervaring zet ik graag in om andere ondernemers te ondersteunen. Ik heb ervaring met bedrijfsvoering, management-vraagstukken, groeistrategieën en duurzaamheid.’

Wessel de Vries
Wessel de Vries

Business verkenner | Themaspecialist Internationaal Ondernemen

Wessel doet een oproep aan ondernemers in Groningen met internationale aspiraties: ‘Er zijn veel bedrijven die fantastische dingen doen: ik draag graag bij aan de internationale ambities van deze bedrijven en hiermee indirect ook aan de groei van de Groninger economie.’

Marlies Molenkamp
Marlies Molenkamp

Communicatiemanager

Theresa Berg
Theresa Berg

Officemanager