WELKOM

… we gaan graag met je in gesprek. Ons multidisciplinaire team helpt je graag verder.

ALTIJD ANTWOORD

…we steken de handen uit de mouwen zodat jij als ondernemer nooit met lege handen staat – niet van het kastje naar de muur, je krijgt altijd een antwoord.

bij ons kun je terecht

In de provincie Groningen is alles aanwezig voor groei en bloei: de kennis, het talent, de technologie, het onderzoek en de middelen. Alleen is het aanbod versnipperd en heeft niet iedere ondernemer zicht op alle mogelijkheden. Dat veranderen wij. In samenwerking met onze partners en met ondernemers in de regio bieden we met GroBusiness een centraal en onafhankelijk portaal waar alle ingrediënten aanwezig zijn om ondernemers uit Stad en Ommeland verder te helpen. Je vindt hier altijd een antwoord en zet altijd een stap vooruit.

wij vinden en verbinden

Wij ondersteunen ondernemers bij het realiseren van hun ambities en inspireren nieuwe plannen bij Groningse ondernemers. Onze kracht: we zijn onafhankelijk, kosteloos, weten de weg naar gespecialiseerde begeleiding en kennen de financieringsmogelijkheden. We verbinden de initiatieven die er zijn en wijzen jou als ondernemer graag de weg. We delen ervaringen, kennis en expertise en ondersteunen jou bij de groei van je bedrijf. Elke vraag krijgt een antwoord, bij ons ga je niet van het kastje naar de muur. Hiermee hopen we als GroBusiness indirect bij te dragen aan meer banen, meer bedrijvigheid en een aantrekkelijker vestigingsklimaat, kortom: een leefbare en vitale provincie Groningen.

adviseurs met ervaring

Ons team bestaat uit (ex-)ondernemers, zelfstandigen en adviseurs met bedrijfskundige ervaring. We weten hoe het ondernemersleven eruit ziet en snappen de uitdagingen waar je voor staat. Samen met een koffer vol tools en een netwerk vol specialisten helpen we ondernemend Groningen een stap verder.

Maak kennis met onze mkb business verkenners

John Sportel
John Sportel

Business verkenner | Themaspecialist Digitalisering & ICT

John is ondernemer en voormalig eigenaar van een succesvol software bedrijf. Hij is autodidact en dankzij hard werken, een groot netwerk, een gunfactor en een flinke dosis energie heeft hij al verschillende (zakelijke) dromen waargemaakt. John is een sparringspartner die goudeerlijk is en met een nuchtere kijk op zaken je een frisse blik geeft op je onderneming.

Irene van Wijhe
Irene van Wijhe

Business verkenner | Themaspecialist Duurzaamheid

Eric Datema
Eric Datema

Business verkenner | Themaspecialist Arbeidsmarkt & HR

Kees Tuin
Kees Tuin

Programmamanager | Themaspecialist Financiering

Programmamanager Kees is elke dag in verbinding met het team, Economic Board Groningen, overheden en ondernemers om GroBusiness als hét waardevolle, laagdrempelige ondernemersloket te bestendigen. Met een achtergrond in de financiële wereld en jaren bedrijfskundige opleiding en ervaring kan hij op dat onderwerp de diepte in met ondernemers.

Daan Ellens
Daan Ellens

Business verkenner | Themaspecialist Bedrijfsvoering en Financiering

Gert-Jan van Oosten
Gert-Jan van Oosten

Business verkenner | Themaspecialist Subsidies

Gert-Jan kent de provincie goed. Niet alleen als inwoner, maar ook vanuit het werkveld. Bij gemeente Assen en Groningen was hij jarenlang in touw om vragen van ondernemers te beantwoorden. Hij weet de wegen binnen overheids- en onderwijsinstanties te bewandelen en kan als geen ander ondernemers hierbij helpen. Gert-Jan heeft zijn focus helder en gaat daarin weinig uit de weg.

Frans Arkema
Frans Arkema

Business verkenner | Themaspecialist Marketing & Sales

Brede bedrijfskundige ervaring in combinatie met een ambitieuze inborst: Frans is een drijvende kracht binnen GroBusiness. Met 40+ jaren ervaring in verschillende rollen, kan hij ondernemers breed adviseren, maar zijn specialisatie ligt bij de sales en marketing strategie: hoe krijg je als ondernemer je producten en/of diensten bij de juiste markt?

Maarten Soppe
Maarten Soppe

Business verkenner | Themaspecialist Digitalisering & ICT

Als gesprekspartner zit Maarten ervaren aan tafel, ruim 20 jaar runde hij zijn eigen mkb bedrijf. Maarten: ‘Deze kennis en ervaring zet ik graag in om andere ondernemers te ondersteunen. Ik heb ervaring met bedrijfsvoering, management-vraagstukken, groeistrategieën en duurzaamheid.’

Wessel de Vries
Wessel de Vries

Business verkenner | Themaspecialist Internationaal Ondernemen

Wessel doet een oproep aan ondernemers in Groningen met internationale aspiraties: ‘Er zijn veel bedrijven die fantastische dingen doen: ik draag graag bij aan de internationale ambities van deze bedrijven en hiermee indirect ook aan de groei van de Groninger economie.’

Marlies Molenkamp
Marlies Molenkamp

Communicatiemanager

Theresa Berg
Theresa Berg

Officemanager

GroBusiness is een programma van Economic Board Groningen en wordt gefinancierd door Provincie Groningen en het Nationaal Programma Groningen.

ONZE PARTNERS

YN Business
Founded in Groningen
Gemeente Eemsdelta
Gemeente Het Hogeland
Ik Ben Drents Ondernemer
NOM
Nationaal Programma Groningen
Gemeente Oldambt
Samenwerkingsverband Noord-Nederland
VNO-NCW-Noord / MKB Nederland Noord